7 Eylül 2008 Pazar

Ermenistan: 0 - TÜRKİYE: 2 (A Milli Futbol)

Süper Lig'e araverilen 2 haftalık dönemde, A Milli Futbol Takımımız Dünya Kupası'na katılma yolunda grup maçlarına 2-0'lık deplasmandaki Ermenistan galibiyeti ile başladı.

Fenerbahçe'mizden kalede Volkan, sağ bekte Gökhan, orta sahada Emre ve forvette Semih'in yeraldığı ilk onbirimiz, ilk devrede etkisiz bir oyun oynarken özellikle ortasahada Mehmet Aurelio'nun sağlam oyunu ile rakibini orta sahada durdururken, ortasahada Emre ve Tuncay'ın, hücumda da Mevlüt'ün savruk oyunu ile gole ulaşamadan ataklarını (biraz da kendi eliyle) başarısız tamamladı. Özellikle ilk devrede kanatlar yerine rakip savunmayı ortadan bozmaya çalışan takımımızda yakalanabilen birkaç şanslı pozisyonda da Mevlüt'ün şutları başarısız oldu.

İkinci devrenin başında biraz daha düzenli ataklarla ceza sahasına girmeye çalışan takımımızda Semih, Mevlüt yerine ileri uca çekilirken oyuna giren Kazım'ın sağ kanat, Arda'nın sol kanat bindirmeleri oyunu ceza sahasına iyice yığarken, bunalan Ermenistan savunmasının uzaklaştıramadığı bir top Tuncay ŞANLI'nın önünde kaldı. Middlesborough'da son haftalardaki başarılı oyununu da golle süsleyen eski oyuncumuz, performansının yükselişini düzgün ve sakin bir vuruşla ağlara gönderdiği top ile ilan etti. Sonrasında Ermenistan'ın orta sahada bir süre baskı yapacağını tahmin eden Millilerimiz oyuna giren Ayhan ile ortasaha direncini arttırırken, Semih'in attığı golle iyice rahatladı ve Ermenistan'ın iyice düşen gardı karşısında oyunu zorlamayarak 2-0'lık galibiyete razı oldu.

Özellikle ilk devredeki kötü oyunun ve 2-0'dan sonra rakibin üzerine gitmemenin nedeni olarak bozuk saha zeminini gösteren millilerimiz, özellikle maç boyunca zayıf rakibi karşısında sakin ve düzenli oyunuyla uzun zamandır ilk kez "zayıf rakip karşısındaki büyük takım" görüntüsü çizdiler. Ve bu görüntü sonrası alınan galibiyet de görüntünün gerçeği yansıttığını ispatladı. Artık klasman atladığını tahmin edebileceğimiz takımımızın önceki dönemde aynı klasmanda yeraldığı Belçika karşısında alacağı başarılı sonuç bu hislerimizi kuvvetlendirecektir.

Çarşamba akşamı Atv'den de canlı yayınlanacak TÜRKİYE - Belçika maçının Türkiye'nin en iyi stadı olan stadımız Şükrü SARAÇOĞLU'nda oynanacağını hatırlatıyor, İstanbul'lu misafirlerimize "İzmir için de bağırın!" isteğimizi yineliyoruz. Lütfen orada tüm Türkiye'yi temsil edeceğinizi unutmayın, bizim için de BAĞIRIN!

Saygılar...

Hiç yorum yok: